Lista materiilor prime:

material item  

01

Lemn de
rășinoase

Lemn de rășinoase masiv și stratificat (molid, pin, pin stratificat etc)

este folosit atât pentru structura de rezistență a unor echipamente  (complexe de joacă, leagăne, balansoare, bănci de agrement, coșuri de gunoi etc), cât și la realizarea bordurilor montate pe perimetrul spațiului de joacă, în vederea protejării utilizatorilor și reținerii suprafeței de contact (pietriș/cauciuc etc).
Lemnul este atent selecționat, tratat prin autoclavare la înaltă presiune și impregnat în masă, pentru prevenirea apariției crăpăturilor și a altor deformări specifice, cu respectarea standardelor SR-EN 351-1,2/2007 și SR-EN 335/2013.

material item  

02

Oțel dublu
galvanizat

Oțel dublu galvanizat și vopsit în câmp electrostatic (interior si exterior),

este folosit la realizarea stâlpilor pentru structurile de rezistență ale complexelor de joacă, leagănelor, balansoarelor etc.
Stâlpii sunt prevăzuți în partea superioară cu capace de protecție  din polietilenă (PE), iar în partea inferioară cu elementele de fixare pentru încastrare în beton.
Sistemele de prindere în sol și celelalte elemente de îmbinare metalice sunt confecționate din metal tratat prin zincare/galvanizare sau vopsire în câmp electrostatic.

material item  

03

Polietilena de
înaltă densitate

Multe din subansamblurile din care sunt confecționate echipamentele de joacă sunt din polietilenă de înaltă densitate:

panourile figurinelor pe arc elicoidal, toboganele, acoperișurile și panourile laterale ale complexelor de joacă, podelele etc.
Este un material ce combină rezistență extremă la șocuri, deformări și la acțiunea factorilor atmosferici, cu aspectul plăcut, divers colorat și cu finisajul prietenos, rotunjit, al colțurilor și muchiilor.
Mai mult decât atât, polietilena de înaltă densitate (HDPE) nu necesită întreținere, este tratată pentru protejarea împotriva razelor UV și are miezul negru, dintr-un plastic reciclabil, astfel încât să fie asigurată sustenabilitatea produselor, pe cât posibil.

material item  

04

Șuruburi cu
piulițe autoblocante

Șuruburile folosite la asamblări sunt cu piulițe autoblocante

și sunt prevăzute cu sisteme de strângere cu chei speciale pentru prevenirea accesului persoanelor neautorizate.
Capetele elementelor de asamblare sunt încastrate în elementele structurilor, pentru prevenirea accidentărilor și, după caz, sunt protejate cu elemente speciale din polietilenă (PE), rezistență la acțiunea razelor UV.

material item  

05

Pardoseli
din cauciuc

Pardoselile din cauciuc, folosite ca suprafață de contact în locurile de joacă sau terenurile de sport,

sub formă de plăci sau prin turnare continuă de cauciuc, sunt cele mai sigure, comode și elegante soluții de acoperire.
Covorul elastic din cauciuc obținut prin turnare continuă este confecționat dintr-un amestec de granule din cauciuc și un liant poliuretanic care îi conferă suprafeței o absorbtie semnificativă a șocurilor la impact, dar și posibilitatea de a crea forme și imagini realizate din culorile adezivului poliuretanic din componenta celui de-al doilea strat turnat.

material item  

06

Beton
polimerizat

Betonul polimerizat modificat se armează cu fibră de sticlă

pentru a obține rezistență și durabilitate, iar pentru produsul final – zidurile de cățărare imitație de stâncă – acesta se finisează cu materiale rezistente la razele UV și coroziune.

material item  

07

Sfori
și plase

Sforile și plasele

sunt utilizate în anumite componente ale complexelor de joacă (podurile de conexiune, sfori de cățărare, tobogane din sfori etc.), la fabricarea leagănelor sau în producția piramidelor de cățărare.
Toate sforile sunt realizate dintr-o împletitură de 6 fire Taifun, fiecare conținând câte 8 fire de oțel, ceea ce le conferă o rezistență la tracțiune de 4500 kg și implicit la vandalism. Ele nu putrezesc și nu se vor întinde odată cu utilizarea în timp.

material item  

08

Policarbonat
transparent

Cupolele complexelor

de joacă și ferestrele sunt confecționate din policarbonat transparent, extrem de rezistent la șocuri și la temperaturi extreme (cuprinse între – 40C și + 120C), ceea ce înseamnă că este practic incasabil.
Materialul este protejat UV, astfel încât condițiile atmosferice să nu-i afecteze aspectul, iar policarbonatul să nu se estompeze, în ciuda expunerii la soare un timp îndelungat.

Ai nevoie de ajutor?
Nu ezita să ne contactezi