image
image
image
image

DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI:

Toboganul tub–drept se cupleaza la zona de asteptare si este realizat din fibra de sticla. Este echipamentul pe care copiii se lasa sa alunece de-a lungul unui tub lung de 238 cm si diametrul de Ø800. Toboganul este format din 2 parti cuplate solidar prin ansamblu surub–piulita, parti ce formeaza zona de alunecare si un tronson lung de 57 cm si lat de 75 cm, ce formeaza zona de iesire, cuplata solidar de tub, prin ansamblu surub–piulita.

  • varsta copiilor : 3–15 ani
  • numarul maxim de utilizatori : 1
  • sarcina maxima admisa pentru un utilizator : 60 kg
  • suprafata echipamentului : 7,22 mp (inclusiv suprafata de siguranta)

Toboganul prezinta 3 zone: zona de plecare, zona de alunecare si zona de iesire.

  1. Zona de plecare se afla in prelungirea zonei de asteptare, fiind acea suprafata pe care copilul intra in pozitia de alunecare. In cadrul structurii de gard metalic folosit la cuplare, este prevazuta o bara de retinere transversala, ce nu permite accesul in pozitie verticala a utilizatorului, ci numai in pozitia aplecat.
  2. Zona de alunecare este tubul propriu-zis pe care copiii aluneca de-a lungul a 238 cm, fara a avea contact vizual cu exteriorul, dar care nu este complet opac.
  3. Zona de iesire este suprafata in care copilul iese din zona de alunecare. Extremitatea zonei de iesire este curbata in jos iar marginea ei nu atinge solul, aflandu-se la o inaltime de 32 cm deasupra solului. Este protejata cu protectii laterale cu inaltimea de minim 32 cm.

Prezenta protectiilor si faptul ca, la partea superioara, acestea sunt rotunjite, se incadreaza in recomandarile SR EN 1176-3/2008.

Inaltimea de plecare a toboganului este de 150 cm, rezultand astfel o inaltime de cadere de 150 cm.