image
image
image
image

DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI:

Toboganul elicoidal  se cupleaza la zona de asteptare si este realizat din fibra de sticla. Este echipamentul pe care copiii se lasa sa alunece de-a lungul unei serpentine lungi de 310 cm si late de 60 cm, marginita de protectii laterale plasate pe intreaga ei lungime.

  • varsta copiilor : 3–15 ani
  • numarul maxim de utilizatori : 1
  • sarcina maxima admisa pentru un utilizator : 60 kg
  • suprafata echipamentului : 20,16 mp (inclusiv suprafata de siguranta)

Toboganul prezinta 3 zone: zona de plecare, zona de alunecare si zona de iesire.

  1. Zona de plecare se afla in prelungirea zonei de asteptare, fiind acea suprafata pe care copilul intra in pozitia de alunecare. Este protejata cu protectii laterale cu inaltime de 50 cm, iar in cadrul structurii de gard metalic folosit la cuplare, este prevazuta o bara de retinere transversala, ce nu permite accesul in pozitie verticala a utilizatorului, ci numai in pozitia aplecat.
  2. Zona de alunecare este serpentina elicoidala pe care copilul aluneca, fiind protejata de asemeni de protectii laterale, cu inaltimea de 30 cm.
  3. Zona de iesire este suprafata in care copilul iese din zona de alunecare. Extremitatea zonei de iesire este curbata in jos, iar marginea ei nu atinge solul, aflandu-se la o inaltime de 25 cm deasupra solului. Este protejata cu protectii laterale cu inaltime de 25 cm.

Prezenta protectiilor si faptul ca, la partea superioara, acestea sunt rotunjite, se incadreaza in recomandarile SR EN 1176-3/2008.

Inaltimea de plecare a toboganului este de 150 cm, rezultand astfel o inaltime de cadere de 150 cm.