image
image
image
image

DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI:

Toboganul drept se cupleaza la o zona de asteptare si este realizat din fibra de sticla. Este echipamentul pe care copiii se lasa sa alunece pana la nivelul solului, de-a lungul unei piste lungi de 250 cm si late de 40 cm, marginita de protectii laterale pe intreaga ei lungime.

  • varsta copiilor : 3–15 ani
  • numarul maxim de utilizatori : 1
  • sarcina maxima admisa pentru un utilizator : 60 kg
  • suprafata echipamentului : 10,91 mp (inclusiv suprafata de siguranta)

Toboganul drept prezinta 3 zone: zona de plecare, zona de alunecare si zona de iesire.

  1. Zona de plecare este zona in care copilul poate intra in pozitia de alunecare si se afla in prelungirea zonei de asteptare. Este protejata cu protectii laterale cu inaltimea de 50 cm. In aceasta zona este prevazuta, in cadrul structurii de gard metalic folosit la cuplare, o bara de retinere transversala, ce nu permite accesul in pozitie verticala a utilizatorului in zona de plecare, ci numai in pozitia aplecat.
  2. Zona de alunecare are un unghi de 60° in raport cu orizontala si este protejata cu protectii laterale cu inaltimea de 20 cm.
  3. Zona de iesire este zona in care copilul iese de pe echipament. Extremitatea zonei de iesire este curbata in jos, iar marginea ei nu atinge solul, aflandu-se la o inaltime de 20 cm deasupra acestuia. Este protejata cu protectii laterale cu inaltimea de 20 cm.

Prezenta protectiilor si faptul ca, la partea superioara, acestea sunt rotunjite se incadreaza in recomandarile SR EN 1176-3/2008.

Inaltimea de plecare a toboganului este de 150 cm, rezultand astfel o inaltime de cadere de 150 cm.