TEREN SPORT MULTIFUNCTIONAL – DESCRIERE :

Constructia unui teren de sport multifunctional are ca punct de plecare pregatirea infrastructurii, prin decopertarea stratului vegetal, umplerea cu balast si cilindrare si turnarea asfaltului sau betonului. Pe suprafata astfel obtinuta se pulverizeaza un primer de aderenta, urmat de montarea si marcarea gazonului, pentru ca, intr-un final, procesul sa se incheie prin montarea plaselor, a portilor si a instalatiilor de nocturna (dupa caz).
Terenurile de sport multifunctionale realizate de noi sunt confectionate prin acoperirea terenului existent cu o suprafata de cauciuc granulat, compusa dintr-un strat de granule de cauciuc, compactate cu ajutorul unui liant colorat si utilizand o vopsea mata, ce asigura aliniamentul suprafetei.

Suprafata de cauciuc are urmatoarele caracteristici :

  • grosime : 15-20 mm;
  • grad UV : 7
  • greutate : 1750 g/m²

Stratul de la suprafata este realizat astfel incat sa preia o parte din socurile provocate de cazaturile accidentale, precum si sa atenueze zgomotele produse de caderea mingiilor.

Pardoseala elastica din cauciuc este delimitata pentru fiecare tip de activitate sportiva, prin folosirea diverselor combinatii de suprafete colorate.
Marcajele aplicate pe pardoseala elastica cauciucata sunt transversale si longitudinale, realizate cu vopsea clar-cauciuc rezistenta UV si la trafic intens, in diferite culori, asiguradu-se cadrul necesar desfasurarii urmatoarelor sporturi:

  • fotbal;
  • handbal;
  • baschet;
  • tenis de camp.

Terenurile pot fi dotate cu cate 2 porti de handbal / fotbal, 2 panouri baschet, un fileu si stalpi pentru tenis de camp.
Iluminatul terenurilor se realizeaza prin montarea a 6 stalpi metalici, 4 pozitionati in colturile terenului si 2 pozitionati la jumatatea acestuia. Intreaga instalatie de nocturna asigura iluminatul necesar utilizarii terenului si pe timp de seara / noapte.
Imprejmuirea se face cu gard din plasa metalica pe toate laturile terenului, fiind prevazuta cu porti pentru intrare / iesire. Inaltimea gardului este de 4 m, dar in spatele portilor inaltimea acestuia va fi mai mare (de 6 m) pentru a preintampina iesirea mingiilor din perimetrul terenului de sport.

Realizarea unui teren de sport multifunctional se face tinand cont de normele si normativele in vigoare si anume :

SR EN 1177/A1-2003 – acoperiri amortizoare de socuri pentru suprafetele spatiilor de joaca (cerinte de securitate si metode de incercare);

BS 7188 – metode de impact si uzura a suprafetelor pardoselilor.

Perioada de garantie a terenurilor de sport va fi de 24 de luni, excluzand cazurile de degradare cauzata de vandalism si de o exploatare necorespunzatoare.

Terenurile vor fi insotite de instructiuni de folosire.