DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI :

Platforma este realizata din lemn cu suprafeţele îngrijit prelucrate, fără asperităţi, aşchii, crăpături sau alte defecte care să producă vătămări utilizatorilor, fiind protejat şi colorat prin impregnare cu produse de protecție preventivă, respectiv prin acoperire cu vopsea.

  • varsta copiilor : 3–15 ani
  • numarul maxim de utilizatori : 1
  • sarcina maxima admisa pentru un utilizator : 60 kg

Zona de asteptare (podea) este podita de scanduri fara fante intre ele, facand imposibila blocarea piciorului sau gambei, cu respectarea SR EN 1176-1/2008.

Stalpii din lemn (3 buc.) au sectiunea patrata de 90 x 90 mm , cu marginile prelucrate 12×45°, fara muchii vii, iar pentru a evita contactul permanent cu solul , stalpii se sprijina pe suporti metalici fixati solidar de stalp si protejati anticoroziv, incastrati in beton, astfel incat partea inferioara a stalpului sa fie la o distanta de cota naturala a pamantului de 20 mm. In acest fel nu exista pericolul ca, din cauza umezelii datorate zapezii sau apei pluviale, lemnul sa putrezeasca cu timpul, iar structura de rezistenta sa slabeasca.

La partea superioara a stalpilor sunt prevazute capace din PAFS, pentru a preveni infiltratiile in structura stalpului si pentru a proteja de eventualele lovituri.

Grinzile din lemn pentru rigidizarea structurii au sectiune patrata de 90 x 90 mm, iar marginile, prelucrate 12×45°, nu prezinta muchii vii.

Zona de asteptare este prevazuta pe 1 latura cu 1 parapet format dintr-un  gard cu structura metalica, ulucute si maini curente.

Un parapet contine o structura de gard metalic protejat anticoroziv si fixat de stalp prin incastrare in zone frezate, pe care se aplica, la distante egale, 11 ulucute din lemn cu dimensiunea de 100 x 5 x 4 cm, cu margini prelucrate, fara muchii vii. Pe partea interioara a parapetului, atat in zona inferioara, cat si in zona superioara a structurii de gard metalic, sunt prevazute 2 maini curente din ulucuta de dimensiunea 90 x 5 x 4 cm, cu margini prelucrate si fara a prezenta muchii vii.

Pe cea de-a doua latura a zonei de asteptare este prevazuta o structura de gard metalic, protejat anticoroziv si fixat de stalp prin incastrare in zone frezate, destinat cuplarii toboganului drept de zona de asteptare.

Pe cea de-a treia latura a zonei de asteptare este prevazuta o structura de gard metalic protejat anticoroziv si fixat de stalp prin incastrare in zone frezate, destinat cuplarii unui element  de conexiune de platforma.

Pe partea interioara a structurii de gard metalic, atat in zona inferioara, cat si in zona superioara,  sunt prevazute  maini curente din ulucuta de dimensiunea 90 x 5 x 4 cm, cu margini prelucrate si fara muchii.

Podeaua din lemn este montata la 1,5 m de baza stalpului, rezultand astfel o inaltime de cadere din zona de asteptare de 1,5 m.