DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI :

Platforma este realizata din lemn cu suprafeţele îngrijit prelucrate, fără asperităţi, aşchii, crăpături sau alte defecte care să producă vătămări utilizatorilor, fiind protejate şi colorate prin impregnare cu produse de protecție preventivă, respectiv prin acoperire cu vopsea.

  • varsta copiilor : 3–15 ani
  • numarul maxim de utilizatori : 3
  • sarcina maxima admisa pentru un utilizator : 60 kg
  • lungime : 400 cm
  • latime : 188 cm
  • inaltime : 275 cm

Platforma mica cu un leagan de lemn cu 2 posturi este compusa din zona de asteptare si leagan de lemn cu 2 posturi.

Zona de asteptare (podea) este podita de scanduri fara fante intre ele, cu dimensiunea totala de 109 x 90 x 4 cm, facand imposibila blocarea piciorului sau gambei, cu respectarea SR EN 1176-1/2008.

Stalpii din lemn (4 buc) au sectiunea patrata de 90 x 90 mm si inaltimea de 2,75 m, cu marginile prelucrate 12×45°, fara muchii vii, iar pentru a evita contactul permanent cu solul, se sprijina pe suporti metalici fixati solidar de stalp si protejati anticoroziv, incastrati in beton, astfel incat partea inferioara a stalpului este la o distanta de cota naturala a pamantului de 20 mm. In acest fel nu exista pericolul ca, din cauza umezelii datorate zapezii sau apei pluviale, lemnul sa putrezeasca iar structura de rezistenta sa slabeasca.

Pe partile superioare ale stalpilor sunt prevazute capace din PAFS.

Grinzile din lemn (2 buc) pentru rigidizarea structurii au sectiune patrata de 90 x 90 mm si lungimea de 90 cm, iar marginile sunt prelucrate 12×45° fara muchii vii.

Zona de asteptare este prevazuta pe 1 latura cu cate 1 parapet format dintr-un gard cu structura metalica, ulucute si maini curente. Un parapet contine o structura de gard metalic protejat anticoroziv si fixat de stalp prin incastrare in zone frezate, pe care se aplica, la distante egale intre ele, 6 ulucute din lemn cu dimensiunea de 100 x 5 x 4 cm, cu margini prelucrate si fara muchii vii. Pe partea interioara a parapetului, atat in zona inferioara, cat si in zona superioara a structurii de gard metalic, sunt prevazute 2 maini curente din ulucute de dimensiune 90 x 5 x 4 cm ce vor prezenta margini prelucrate si fara muchii vii.

Pe celelate laturi ale zonei de asteptare este prevazuta o structura de gard metalic, protejat anticoroziv si fixat de stalp prin incastrare in zonele frezate, destinat cuplarii diferitelor echipamente ( de ex. platforma de acces, tobogane, conexiuni etc.) de zona de asteptare.

Pe partea interioara a structurii de gard metalic, atat in zona inferioara, cat si in zona superioara, sunt prevazute maini curente din ulucuta, de dimensiune 90 x 5 x 4 cm, cu margini prelucrate si fara muchii vii. Podeaua din lemn este montata la 150 cm de baza stalpului, rezultand astfel o inaltime de cadere din zona de asteptare de 150 cm.

Pe unul din stalpii platformei este prinsa o traversa de leagan de lemn cu 2 posturi in plan orizontal .

Sezuturile sunt confectionate din cauciuc cu rezistenta la rupere, armat cu insertii din aluminiu si au urmatoarele dimensiuni:

  • lungime : 44 cm
  • latime : 18 cm
  • grosime : 4 cm

Lanturile, confectionate din otel inoxidabil, au lungimea de 1,63 m, ochi ø5-6 mm si sunt invelite intr-o teaca de polipropilena pentru protectia mainilor.

Fixarea echipamentului se face prin suporti metalici care previn contactul direct al lemnului cu solul, in fundatie de beton B150, la o adancime de 75 cm.