DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI :

Platforma este realizata din lemn cu suprafeţele îngrijit prelucrate, fără asperităţi, aşchii, crăpături sau alte defecte care să producă vătămări utilizatorilor, fiind protejate şi colorate prin impregnare cu produse de protecție preventivă, respectiv prin acoperire cu vopsea.

  • varsta copiilor : 3–15 ani
  • numarul maxim de utilizatori : 1
  • sarcina maxima admisa pentru un utilizator : 60 kg
  • lungime : 109 cm
  • latime : 109 cm
  • inaltime : 258 cm
  • suprafata echipamentului : 16,81 mp (inclusiv suprafata de siguranta)

Zona de asteptare (podea) este podita de scanduri fara fante intre ele cu dimensiunea totala de 109 x 90 x 4 cm facand imposibila blocarea piciorului sau gambei, cu respectarea SR EN 1176-1/2008.

Stalpii din lemn (4 buc) au sectiunea patrata de 90 x 90 mm si inaltimea de 2,55 m cu marginile prelucrate 12×45°, fara muchii vii, iar pentru a evita contactul permanent cu solul se sprijina pe suporti metalici fixati solidar de stalp si protejati anticoroziv, incastrati in beton, astfel incat partea inferioara a stalpului este la o distanta de cota naturala a pamantului de 20 mm. In acest fel nu exista pericolul ca, din cauza umezelii datorate zapezii sau apei pluviale, lemnul sa putrezeasca, iar structura de rezistenta sa slabeasca.

Grinzile din lemn (2 buc) pentru rigidizarea structurii au sectiune patrata de 90 x 90 mm si lungimea de 90 cm, iar marginile sunt prelucrate 12×45°, fara muchii vii.

Zona de asteptare este prevazuta pe 1 latura cu cate 1 parapet format dintr-un gard cu structura metalica, ulucute si maini curente. Un parapet contine o structura de gard metalic protejat anticoroziv si fixat de stalp prin incastrare in zone frezate, pe care se aplica, la distante egale intre ele, 6 ulucute din lemn cu dimensiunea de 100 x 5 x 4 cm, cu margini prelucrate si fara muchii vii. Pe partea interioara a parapetului, atat in zona inferioara, cat si in zona superioara a structurii de gard metalic, sunt prevazute 2 maini curente din ulucute, de dimensiune 90 x 5 x 4 cm, cu margini prelucrate si fara muchii vii.

Pe celelate laturi ale zonei de asteptare este prevazuta o structura de gard metalic, protejat anticoroziv si fixat de stalp prin incastrare in zonele frezate, destinat cuplarii diferitelor echipamente (de ex. platforma de acces, tobogane, conexiuni etc.) de zona de asteptare.

Pe partea interioara a structurii de gard metalic, atat in zona inferioara, cat si in zona superioara, sunt prevazute maini curente din ulucuta, de dimensiune 90 x 5 x 4 cm, cu margini prelucrate si fara muchii. Podeaua din lemn este montata la 150 cm de baza stalpului, rezultand astfel o inaltime de cadere din zona de asteptare de 150 cm.

Fixarea echipamentului se face prin 4 suporti metalici care previn contactul direct al lemnului cu solul, in fundatie de beton B150, la o adancime de 75 cm.