DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI : 

Platforma de acces este realizata din lemn cu suprafeţele îngrijit prelucrate, fără asperităţi, aşchii, crăpături sau alte defecte care să producă vătămări utilizatorilor şi sunt protejate şi colorate prin impregnare cu produse de protecție preventivă, respectiv prin acoperire cu vopsea.

  • varsta copiilor : 3–15 ani ;
  • numarul maxim de utilizatori : 2 ;
  • sarcina maxima admisa pentru un utilizator : 60 kg.

Platforma de acces este compusa din: scara acces, zona de asteptare si scara de conexiune :

  • Scara de acces este formata din 2 trepte cu dimensiunea de 90 x 22 x 4 cm cu marginile prelucrate 12×45° , fara muchii vii si din 2 laterale de rigidizare cu dimensiunea de 75 x 20 x 4 cm.
  • Zona de asteptare (podea) este podita de scanduri fara fante intre ele, cu dimensiunea totala de 109 x 90 x 4 cm, facand imposibila blocarea piciorului sau gambei si sunt puse in opera prin respectarea SR EN 1176-1/2008.

Stalpii din lemn (4 buc) au sectiunea patrata de 90 x 90 mm si inaltimea de 165 cm, cu marginile prelucrate 12×45° , fara muchii vii, iar pentru a evita contactul permanent cu solul, se sprijina pe suporti metalici fixati solidar de stalp si protejati anticoroziv, incastrati in beton, astfel incat partea inferioara a stalpului este la o distanta de cota naturala a pamantului de 20 mm. In acest fel nu exista pericolul ca, din cauza umezelii datorate zapezii sau apei pluviale, lemnul sa putrezeasca iar structura de rezistenta sa slabeasca.

La partea superioara a stalpului sunt prevazute capace din polietilena pentru a preveni infiltratiile in structura stalpului si pentru a proteja utilizatorii de eventualele lovituri.

Grinzile din lemn (2 buc) pentru rigidizarea structurii au sectiune patrata 90 x 90 mm si lungimea de 90 cm, iar marginile sunt prelucrate 12×45° si nu prezinta muchii vii.

Zona de asteptare este prevazuta pe 2 laturi cu 2 parapeti formati din 2 garduri cu structuri metalice, ulucute si maini curente. Un parapet contine o structura de gard metalic protejat anticoroziv si fixat de stalp prin incastrare in zone frezate, pe care se aplica 6 ulucute din lemn cu dimensiunea de 100 x 5 x 4 cm cu margini prelucrate, fara a prezenta muchii, la distante egale. Pe partea interioara a parapetului, atat in zona inferioara, cat si in zona superioara a structurii de gard metalic, sunt prevazute 2 maini curente din ulucuta de dimensiunea 90 x 5 x 4 cm, cu margini prelucrate fara a prezenta muchii.

Podeaua din lemn este montata la 60 cm de baza stalpului rezultand astfel o inaltime de cadere din zona de asteptare de 60 cm.

  • Scara de conexiune este formata din 5 trepte cu marginile prelucrate 12×45°, fara muchii vii, cu dimensiunea de 90 x 22 x 4 cm, distantate constant, cu o constructie uniforma si orizontala la +/- 3°.

Partea din fata a fiecarei trepte se afla pe verticala partii din spate a treptei inferioare, conform SR EN 1176-1/2008. Rigidizarea se face prin 2 scanduri laterale cu dimensiunea minima de 150 x 20 x 4 cm, cu marginile prelucrate 12×45° si fara muchii vii.

Scara de conexiune este prevazuta cu 2 parapeti, formati din 2 garduri metalice inclinate ce contin 7 ulucute montate la distante egale si 2 maini curente fixate prin incastrare in zone frezate.

Treptele laterale de rigidizare si grinzile sunt fixate in cadrul platformei, prin coltare protejate anticoroziv.

Elementele de imbinare folosite sunt reprezentate de ansamblu surub-piulita si autofiletante, iar partile proeminente ale suruburilor si piulitelor sunt ingropate in structura de lemn si protejate cu capace din plastic.

Dimensiunile platformei de acces :

  • lungime= 210 cm
  • latime =163 cm
  • inaltime= 259 cm
  • suprafata echipamentului = 23,61 mp (inclusiv suprafata de siguranta).

Fixarea echipamentului se face prin 4 suporti metalici care previn contactul direct al lemnului cu solul, in fundatie de beton B150, la o adancime de 75 cm.