Lemn de rasinoase (molid, pin, pin stratificat etc) este folosit pentru structura de rezistenta a unor echipamente de joaca (complexe de joaca, leagane, balansoare etc) cat si la realizarea bordurilor montate pe perimetrul spatiului de joaca in vederea protejarii utilizatorilor si pentru retinerea suprafetei de contact (pietris/cauciuc etc) si este tratat prin autoclavare la inalta presiune impregnat in masa in conformitate cu standardul SR-EN 351-1,2/2007 si SR-EN 335/2013.
Produsul detine declaratia de conformitate ce va atesta faptul ca lemnul impregnat indeplineste conditiile tehnice de calitate, in conformitate cu standardul SR-EN 351-1,2/2007 si SR-EN 335/2013.

Lemn de cedru este folosit la realizarea unor structuri pentru complexe de joaca si contine in mod natural, o cantitate suficienta de ulei ca sa elimine riscurile putrezirii, fiind lemn fara noduri sau alte defecte, tratat impotriva mucigaiului, ciupercilor si daunatorilor (insectelor) precum si impotriva degradarii fizico-chimice cu solutii de impregnare netoxice.
Produsul detine autorizatia FSC.

Otel dublu galvanizat (interior si exterior) Ø 76 mm, folosit la realizarea stalpilor pentru structurile de rezistenta ale complexelor de joaca, leaganelor etc. Acestia sunt prevazuti in partea superioara cu capace de protective Ø 76 mm din PE, iar in partea inferioara cu elementele de fixare pentru incastrare in beton. Sistemele de prindere in sol (incastrare in beton) sunt confectionate din metal tratat prin zincare/galvanizare sau vopsire in camp electrostatic. Celelalte elemente de imbinare metalice nu au muchii si colturi ascutite si sunt tratateprin zincare/ galvanizare sau vopsire in camp electrostatic.

Toboganele, acoperisurile vor fi realizate din HDPE(polietilena de inalta densitate) fara componente toxice, PE (polietilena) sau PAFS (poliesteri armati cu fibra de sticla) si proiectate in maniera de accelerare in zona de plecare si de incetinire in zona de final.Toboganele nu vor prezenta parti si muchii ascutite, aschii. Nu se admit tobogane a caror suprafata de alunecare este confectionata din metal ( HG 435/2010, Anexa 1).
Produsele detin certificat (raport de testare) din care sa reiasa ca echipamentele realizate din HDPE, destinate spatiilor de joaca pentru copii, nu au componente toxice.

Panourile folosite la echipamentele pe arc elicoidal, la complexele de joaca etc, sunt din HDPE fara componente toxice iar sezuturile folosite la echipamentele pe arc elicoidal sunt acoperite cu 3 mm de cauciuc deasupra pentru a preveni alunecarea conform raport tehnic de testare.
Produsul detine raport de testare, din care reiese ca echipamentele realizate din HDPE, destinate spatiilor de joaca pentru copii, nu au componente toxice.
Sforile folosite pentru realizarea plaselor de catarat vor fi executate din cablu torsadat invelit intr-o teaca de polipropilena, nodurile fiind acoperite de elemente de plastic unite cu suruburi de metal pentru protejarea mainilor.

Suruburile folosite la asamblari vor fi cu piulite autoblocante si vor fi prevazute cu sisteme de strangere cu chei speciale pentru prevenirea accesului persoanelor neautorizate. Capetele elementelor de asamblare vor fi incastrate in elementele structurilor utilizate pentru prevenirea accidentarilor si dupa caz, vor fi protejate cu elemente speciale din PE care rezista la UV.

Pardoselile din cauciuc (covorul elastic din cauciuc/acoperire amortizoare de socuri) sunt folosite ca suprafata de contact.
Produsul detine :
-raport de incercare/testare pentru covor elastic de cauciuc (acoperiri amortizoare de socuri) privind determinarea indicelui de ranire la impact HIC (inaltimea critica de lovire a capului);
– raport de incercare/testare pentru covorul elastic de cauciuc (acoperiri amortizoare de socuri) privind determinarea:
• rezistentei la rupere;
• absorbtiei de apa;
• greutatii specifice;
• rezistentei remanenta la compresiune pentru acoperiri amortizoare de socuri (covor elastic de cauciuc).

Betonul polimerizat modificat armat cu fibra de sticla, imitatie de stanca va fi folosit la realizarea zidurilor de catarare/escalada si va fi finisat cu materiale rezistente la UV.