01
Lemn de rășinoase masiv și stratificat (molid, pin, pin stratificat etc)
este folosit atât pentru structura de rezistență a unor echipamente (complexe de joacă, leagăne, balansoare, bănci de agrement, coșuri de gunoi etc), cât și la realizarea bordurilor montate pe perimetrul spațiului de joacă, în vederea protejării utilizatorilor și reținerii suprafeței de contact (pietriș/cauciuc etc).
Lemnul este atent selecționat, tratat prin autoclavare la înaltă presiune și impregnat în masă, pentru prevenirea apariției crăpăturilor și a altor deformări specifice, cu respectarea standardelor SR-EN 351-1,2/2007 și SR-EN 335/2013.
02
Oțel dublu galvanizat și vopsit în câmp electrostatic (interior si exterior),
este folosit la realizarea stâlpilor pentru structurile de rezistență ale complexelor de joacă, leagănelor, balansoarelor etc.
Stâlpii sunt prevăzuți în partea superioară cu capace de protecție din polietilenă (PE), iar în partea inferioară cu elementele de fixare pentru încastrare în beton.
Sistemele de prindere în sol și celelalte elemente de îmbinare metalice sunt confecționate din metal tratat prin zincare/galvanizare sau vopsire în câmp electrostatic.
03
Multe din subansamblurile din care sunt confecționate echipamentele de joacă sunt din polietilenă de înaltă densitate:
panourile figurinelor pe arc elicoidal, toboganele, acoperișurile și panourile laterale ale complexelor de joacă, podelele etc.
Este un material ce combină rezistență extremă la șocuri, deformări și la acțiunea factorilor atmosferici, cu aspectul plăcut, divers colorat și cu finisajul prietenos, rotunjit, al colțurilor și muchiilor.
Mai mult decât atât, polietilena de înaltă densitate (HDPE) nu necesită întreținere, este tratată pentru protejarea împotriva razelor UV și are miezul negru, dintr-un plastic reciclabil, astfel încât să fie asigurată sustenabilitatea produselor, pe cât posibil.
04
Șuruburile folosite la asamblări sunt cu piulițe autoblocante
și sunt prevăzute cu sisteme de strângere cu chei speciale pentru prevenirea accesului persoanelor neautorizate.
Capetele elementelor de asamblare sunt încastrate în elementele structurilor, pentru prevenirea accidentărilor și, după caz, sunt protejate cu elemente speciale din polietilenă (PE), rezistență la acțiunea razelor UV.
05
Pardoselile din cauciuc, folosite ca suprafață de contact în locurile de joacă sau terenurile de sport,
sub formă de plăci sau prin turnare continuă de cauciuc, sunt cele mai sigure, comode și elegante soluții de acoperire.
Covorul elastic din cauciuc obținut prin turnare continuă este confecționat dintr-un amestec de granule din cauciuc și un liant poliuretanic care îi conferă suprafeței o absorbtie semnificativă a șocurilor la impact, dar și posibilitatea de a crea forme și imagini realizate din culorile adezivului poliuretanic din componenta celui de-al doilea strat turnat.
06
Betonul polimerizat modificat se armează cu fibră de sticlă
pentru a obține rezistență și durabilitate, iar pentru produsul final – zidurile de cățărare imitație de stâncă – acesta se finisează cu materiale rezistente la razele UV și coroziune.
07
Sforile și plasele
sunt utilizate în anumite componente ale complexelor de joacă (podurile de conexiune, sfori de cățărare, tobogane din sfori etc.), la fabricarea leagănelor sau în producția piramidelor de cățărare.
Toate sforile sunt realizate dintr-o împletitură de 6 fire Taifun, fiecare conținând câte 8 fire de oțel, ceea ce le conferă o rezistență la tracțiune de 4500 kg și implicit la vandalism. Ele nu putrezesc și nu se vor întinde odată cu utilizarea în timp.
08
Cupolele complexelor
de joacă și ferestrele sunt confecționate din policarbonat transparent, extrem de rezistent la șocuri și la temperaturi extreme (cuprinse între – 40C și + 120C), ceea ce înseamnă că este practic incasabil.
Materialul este protejat UV, astfel încât condițiile atmosferice să nu-i afecteze aspectul, iar policarbonatul să nu se estompeze, în ciuda expunerii la soare un timp îndelungat.