Pentru a veni in intampinarea nevoilor dvs. de a va customiza locul de joaca dorit, va propunem un scurt instructaj privind modul in care se pot combina platformele si echipamentele produse de noi, dar nu inainte de a va raspunde urmatoarelor intrebari :

 • Care este dimensiunea suprafetei pe care vreau sa organizez locul de joaca ?
 • Ce varsta au copiii care vor folosi acest loc de joaca ?
 • Ce tipuri de echipamente pot alege pentru ei ? Vreau o combinatie simpla sau complexa, cu sau fara echipamente auxiliare ?
 • Ce tip de suprafata de contact aleg ?
 • Ce tip de imprejmuire aleg ?

Dupa ce veti avea raspunsul la aceste intrebari, veti fi pregatiti sa incepeti configurarea propiu-zisa. Iata cateva repere, reunite intr-un scurt instructaj, care sa va inlesneasca alegerea :

 1. Orice complex ce se formează are obligatoriu minim o platformă de acces prin care se asigura intrarea. Alegeti asadar minim una din platformele de acces DFS, avand codurile : PA, PPA, PCA, PPC.
 2. Orice complex ce se formează are obligatoriu minim o platformă pentru activități, în continuarea platformei de acces. Va trebui sa va decideti la minim o platforma de activitati, avand codurile : PL1; Pm; PM; PHA; PH; PTA; PT; PL1P1; PL1P2; PmP1; PmP2
 3. Orice complex ce se formează are obligatoriu minim un echipament de ieșire din platformele de activități. Alegeti asadar minim unul din codurile : TD, TDD, TE, T1, BPM
 4. În cadrul oricărui complex ce se formează se pot folosi mai multe echipamente de legatură între diverse platforme de activități. Iata ce puteti alege : codurile KPM, KPP, KI, KØ800, K90.
 5. În cadrul oricărei amenajări se pot folosi echipamente auxiliare tip cățărare, jocuri interactive, joc în nisip, balansare, legănare și rotire. Puteti asadar diversifica locul dvs.de joaca cu unul sau mai multe echipamente auxiliare, avand codurile : TI, TM, TIS,TMS, PJI, PC1, PC3, SCF, BPm, PCT, LMP1, LMP2, LLP1, LLP2, CJ, ZM, Zm, CB, C, BM, BL, PN
 6. În cadrul oricărei amenajari se pot folosi echipamente de mobilier urban destinate atât utilizatorilor cât și însoțitorilor acestora.
 7. De asemeni, in amenajarea dvs. se pot folosi pentru execuția suprafețelor de contact diverse materiale permise și recomandate de standardele în vigoare SR EN 1176 – 1:2008
 8. În cadrul oricărei amenajări se pot folosi pentru realizarea împrejmuirii locației, diverse soluții folosind diverse materiale (plasa metalica, gard din ulucute lemn, plante ornamentale de delimitare etc.)
 9. În cadrul oricărui complex ce se formează și ulterior, în cadrul oricărei amenajări propuse, este obligatoriu să se respecte suprafețele de siguranță ale platformelor și echipamentelor folosite și ulterior, ale complexului rezultat, conform prevederilor din certificarile ISCIR sau similar, prevederi pe care le veti regasi in fisele tehnice aferente fiecarui echipament in parte.

Iata mai jos un exemplu de compunere a unui loc de joaca (click pe poza pentru detalii):

Pasul 1

Pasul 2

Pasul 3